CR zárcsere, zárjavítás, zárszerelés helyszíni kiszállással

A CR biztonsági zár Magyarországon legelterjedtebb változata a tollas kulcsos verzió.  A tollas kulcsos zárszerkezet 4 tüskét tol ki a zárdobozból, a kijövő tüskék közepe közötti távolság 28 mm.

A trezorzárak esetében két fontos méret van, az egyik a zár elejétől a kilincstengely közepéig mutat. A másik pedig a kilincstengely közepétől, a kéttollú kulcsnyílás közepéig tart, ez az ún. dorn méret. Az első esetben ez 63 mm, a második esetben pedig 85 mm.

Maga a CR trezorzár, egy piros színű keménykarton dobozban vásárolható meg. A dobozban található a CR zárszerkezet, amelyhez tartozik két darab kulcslyuk takaró címke és 3 db gyári kulcs, műanyag tasakban, lefóliázva. A kulcsok hossza megközelítőleg 8 cm. Fontos megemlíteni, hogy a CR típusú biztonsági záraknak létezik egy kódolható verziója is, a CR T Cambio. Erről bővebben olvashat lejjebb.

A CR komplett zárszerkezet csere ára, időpont egyeztetés

A CR biztonsági ajtók, a tapasztalataink alapján, a következőképpen vannak összeszerelve.  Kezdjük a legegyszerűbbel.

A biztonsági ajtó szegőlécét körebebontva, illetve a szerelvények eltávolítása után, a burkolatot el tudjuk annyira húzni az ajtóról, hogy a CR zárszerkezethez könnyedén hozzáférjünk. A felső és alsó rudazatokat lekötjük, és a négy csavar eltávolítása után, ki tudjuk szedni a régi szerkezetet a helyéről és már mehet is be az új CR biztonsági zár az ajtóba. Némi-nemű ellenőrzés szükséges, hogy akadálymentesen működik-e, majd mehet vissza a burkolat és a szerelvények az ajtóra.

Tulajdonképpen ezzel a CR zárcsere meg is van. Maximum az ellendarabok igazítása van még hátra.

A másik CR zárcsere kicsit már bonyolultabb, mert egy 2 cm vastag bútorlap van az ajtóra felcsavarozva. Ezt a lapot először leszedjük, majd a zár fenti és lenti reteszelő pontjait lekötjük, és az előlappal együtt előrefele kihúzzuk a zárszerkezetet. A pontos beállítás után, mielőtt még visszatennénk a zártestet, kipróbáljuk, hogy az ajtó pozícióit megtalálja-e a zár. Ha ez rendben van, behelyezzük az új zárat. Ezután a belső bútorlap visszaszerelésre kerül. Visszaszereljük a kilincset, a kitekintőt, a zárcímkét és kész is van a CR tollas kulcsos zárcsere.

Utolsóként pedig egy igen nehéz zárszerelési folyamat. Ilyenkor az ajtógyártó cég az ajtókeretre a belső faburkolatot ráragasztotta. Ezzel egyidejűleg a zárat a zártszelvényen belükről telepítette. Ezt a belső burkolatot úgy lehet eltávolítani, hogy az ajtólap leszereléskor vagy megsérül, vagy nem. Ezt előre nem tudjuk, a ragasztás erősségétől függ. A zárcsere művelet megkezdése előtt megbeszéljük az ügyféllel, hogy mire lehet számítani. Például, lehet, hogy asztalost kell majd hívni, aki a belső lapot újra elkészíti.

A műveleti sorrend ettől eltekintve ugyanaz, mint a fenti esetekben.

CR T Cambio zár helyére Mottura tollas kulcsos ajtózár

A CR T Cambio ismertetőjele, hogy a nem kódolható változattal ellentétben a zár kilincsnyelve a negyedik tüske alatt helyezkedik el. A kulcsnak a világoskék, műanyag borítású fején a CR T Cambio felirat található.

Magyarország szerte elég sok CR T Cambio zár található az ajtókban. Mi ezeknek a záraknak a helyére egy szintén olasz gyártó által gyártott, fixlamellás zárszerkezetet szerelünk. Ilyen pl. az olasz Iseo vagy Mottura, amelyek paraméterei egy az egyben megegyeznek vele.  Ezek a szerkezetek sokkal megbízhatóbbak, mint a CR T Cambio, és az áruk is kedvezőbb. Magyarországon pedig nagyon ár-érzékenyek az emberek.

CR zárjavítás, zár karbantartás helyszíni munkavégzéssel

A CR trezorzárnak különösebb karbantartásra, olajozásra nincs szüksége, de ajánlatos kétévente zárszakértő segítségét kérni, hogy ellenőrizze a biztonsági zárszerkezet működését.

Erre azért van szükség, mert egy szakember észreveheti azokat az apróbb hibákat, működésbeli rendellenességeket, amik elkerülik az emberek figyelmét. Pár ezer forint ráfordításával nemcsak megelőzhető egy nagyobb baj kialakulása, de elkerülhető a zárcsere is. A rendszeres ellenőrzéssel megnövelhető a biztonsági zár élettartama.

Előfordulhat az, hogy a zár egy kicsit elmozdul, és ezáltal nem találja a pozícióját. Persze ezt az ügyfél nem veszi észre és ez a zárnak a meghibásodásához vezethet. Pedig lehet, hogy csak zsanér-emelés, vagy ellendarab igazítással, lyuktágítással, marással állítunk az ajtó záródásán.

Szem előtt kell tartani, hogy minden kulcsot egyformán használjunk, hogy egyszerre kopjanak a kulcsok a lamellákkal együtt. Illetve figyelni kell arra is, hogy olyan helyen legyen a kulcs lemásolva, ahol gyári kulcsokra másolnak. Az ilyen helyen biztos, hogy figyelnek a pontos kulcsmásolatok készítésére, mert a pontatlan kulcskészítés is nagyon hamar tönkreteszi az egész zárszerkezetet.

Bármilyen CR zárcserével kapcsolatos kérdésére vagy problémájának orvoslására cégünk készséggel áll az Ön rendelkezésére. Az általunk beszerelt zárakra 12 hónapos garanciát vállalunk! Cégünk folyamatosan lépést tart a biztonsági trezorzárak, zárszerkezetek, zárrendszerek állandó fejlődésével, így bátran elmondhatjuk, hogy naprakészek vagyunk, bármilyen zárral kapcsolatos problémáról is van szó.

Hívhat minket munkanapon, az alábbi telefonszámon:

06-70-770-2942.

zárcsere, zárcsere Budapest, cr zárcsere, cr zárcsere Budapest, cr zárak, cr zárak Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, cr zárcsere, cr zárcsere Budapest, cr zárak, cr zárak Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, cr zárcsere, cr zárcsere Budapest, cr zárak, cr zárak Budapest