Fém biztonsági bejárati ajtó CR zárral

A CR biztonsági zárak legelterjedtebb változata a dupla tollas kulcsos változat, vagy, ahogy az angol mondja: double bitted key version. Magyarországon immár 20 éve működik ez a típusú CR zár a biztonsági ajtókban.

Előfordulási helyei szerint, Magyarországon szinte mindenhol találkozhatunk CR ajtóval. Több cég is gyártotta, szerelte ezt a biztonsági acélajtót magánszemélyeknek, közületeknek, bankoknak, társasházaknak, mind Budapestre, mind vidékre, szerte az országban.

Ismertetőjele az ajtónak az, hogy mind a zár, mind a keret fémváz kialakítású, rajta teljes takarású faborítás található, két, külön hegesztett acélzsanérral, csapágyazott kivitellel.

Igény esetén kazetta, mart díszítő lécekkel is készítették az ajtót. Középen van egy háromirányú, tollas kulcsos, biztonsági trezorzár szerkezet, egy ajtókitekintő, egy pár sárgaréz, rozettás kilincs-garnitúra, valamint a kulcslyuk megvezető, négycsavaros, CR zárcímke.

Vaskeretes ajtóban lévő CR zárszerkezet

Magyarországon, illetve Budapesten jó pár ezer darab ilyen ajtó került beépítésre. Némelyik zárszerkezet életkora már a 20 évet is megérte.

Cégünk ezeket az ajtózárakat teljes felkészültséggel tudja szervizelni, ellátni, cserélni. Meghibásodás esetén a zárat, az ajtó roncsolása nélkül, kinyitni.

Ha a szakvéleményünkre kíváncsiak ezzel a biztonsági CR ajtóval kapcsolatban, akkor bátran mondhatjuk, hogy ezt az ajtót ajánljuk. Persze ezekkel is vannak kisebb-nagyobb problémák, mégpedig olyan formában, hogy a forgalmazó cég, vagy a kivitelező, aki ezeket az ajtókat beszerelte, kisebb-nagyobb szerelési hibákat követett el. Ezen hibák miatt előfordulhat, hogy az ajtózár évek óta szorul, az ajtóban valamelyik rudazat nem rendeltetésszerűen mozog, a rosszul szigetelt ajtóról már nem is beszélve.

A CR zár ismertető jele, hogy amikor egy biztonsági ajtóba van beépítve, akkor az ajtó élében négy darab, ujjnyi vastagságú tüske jön ki. Az ötödik tüske maga a csapdanyelv, amely egy vastag, lecsapott kilincsnyelv, amely ki- és befelé történő mozgást végez. A tüskék középvonalai közötti távolság 28 mm. Az ajtóban még található egy felfelé- és lefelé reteszelő rudazat, amelyet szintén a biztonsági, tollas kulcs elfordításával tudunk működtetni. A CR, egy megbízható, komoly biztonsági fokozattal bíró zárszerkezet.

Amennyiben az ajtó normálisan be van állítva, és a zár nem akad, nem szorul, akár 20 évet is kibír a zárszerkezet.

A bejárati ajtó és a CR tollas kulcsos zár jellemzői

A CR biztonsági ajtó általában dió, mahagóni, tölgy, bükk és fehér színekben lelhető fel hazánkban. Az ajtó lehet kifelé-, valamint befelé nyíló változatú.

A befelé nyíló változatnál csak a belső ajtólapot kell leszerelni, vagy elhajtani az ajtótól a zárszerkezet kicseréléshez. A kifelé nyíló változat ennél kicsit bonyolultabb, mert az ajtó szétbontása két embert igényel. Az ajtót, ami elég nehéz, le kell emelni a zsanérokról, lefektetni és így lecsúsztatni róla a külső borítást annak érdekében, hogy hozzáférjünk a zárszerkezethez. Cégünk természetesen vállalja a CR biztonsági zárak komplett cseréjét, szakszerűen, garanciával, Budapesten és vidéken egyaránt. Forduljon hozzánk bizalommal!

Vannak olyan, egyedi készítésű biztonsági ajtók, amiknek a szerelését úgy oldották meg, hogy az ajtókeret összehegesztése után, a zárszerkezetet installálták, majd a külső és belső faborítást ráragasztották. Sajnos a legtöbb esetben le kell bontani belső faborítást, ami nem minden esetben jön le épségben, mert a ragasztó nem engedi. Ezért előfordulhat az, hogy a zárcsere után, egy burkolat-lapot is kell csináltatni egy asztalossal. Itt egyértelmű a gyártó volt a hibás, mert nem gondolt arra, hogy a zárakat valaha is cserélni kell, akár meghibásodás, akár kulcselvesztés miatt.

Bármilyen CR ajtóval kapcsolatos kérdésére vagy problémájának orvosolására cégünk munkatársai készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

Cégünk folyamatosan lépést tart a biztonsági trezorzárak, zárszerkezetek, zárrendszerek folyamatos fejlődésével, így bátran elmondhatjuk, hogy naprakészek vagyunk, bármilyen zárral kapcsolatos problémáról is van szó.

Zárjainkról, árainkról kérjen bővebb felvilágosítást az alábbi telefonszámon:

06-70-770-2942

zárcsere, zárcsere Budapest, cr zárcsere, cr zárcsere Budapest, cr zárak, cr zárak Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, cr zárcsere, cr zárcsere Budapest, cr zárak, cr zárak Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, cr zárcsere, cr zárcsere Budapest, cr zárak, cr zárak Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, cr zárcsere, cr zárcsere Budapest, cr zárak, cr zárak Budapest