CR kilincs és kulcs-címke csere Budapest kerületeiben

Általában a biztonsági zárakhoz tartozik egy egyedi kilincs és egy zárcímke vagy kulcs-címke. A CR trezorzárak cseréjénél, főleg, ha régi zárról és ajtóról van szó, tanácsolni szoktuk, hogy – lehetőség szerint – cseréljék le az ajtón a kilincs garnitúrát is, főként a régi, tömör rézkilincset. Ez a súlyánál fogva a többszöri lenyomás hatására tönkreteszi a zárszerkezet rugóját.

Az új kilincsben már beépített rugó van, ami a kilincs lenyomása után visszaugrik, ezért kíméli a zárszerkezetben lévő dió rugóját.

CR kilincs és kulcs-címke cseréjének ára budapesti kiszállással

Amennyiben Ön úgy dönt, hogy lecserélteti a kilincs garnitúrát és a zárvédő címkét, úgy az alábbi költségekkel kell számolnia.

Ha a CR trezorzár szerkezet komplett cseréjére kerül sor, bármilyen okból kifolyólag, akkor a CR zárcsere teljes költsége Budapesten, munkadíjjal és új kilincs garnitúrával együtt bruttó 80.000 Ft. Ezzel a kilinccsel meghosszabbítja a zár élettartamát és szebbé is teszi az ajtót.

Ha a zárszerkezettel nincs gond, és ez a ritkábbik eset, csupán a kilincset szeretné újra cserélni, akkor ez kompletten 28.000 Ft-ba kerül. Ez tartalmazza az új kilincset és a munkadíjunkat is. Az új kilincs garnitúra rézszínű és modern.

A zárvédő címke szerepe, feladata, esztétikai kinézet

A zárvédő címkének kettős szerepe van. Az egyik, ami mindenki számára nyilvánvaló lehet, az a dekorációs-, illetve esztétikai szerep. A címke szebbé varázsolja a bejárati ajtót, keretbe foglalja a kilincset és a kulcsnyílást. Egyszerűen nem tátong egy csúnya lyuk az ajtón.

A másik szerepe, a CR zárhoz tartozó tollas kulcs megvezetése. Ha nincs címke a bejárati ajtón, akkor a kulcs szinte „cseklik-nyeklik” a kezünkben. A zárvédő, vagy kulcslyuk díszítő címke szépen vezeti a kulcsot, pontosan bele a zárszerkezetbe. Ezáltal szintén megnövelhető a zár élettartama és elkerülhető, hogy a kulcs a zárszerkezet mellé „menjen” és esetleg eltörjön.

Mikor érdemes lecserélni a címkét és a kilincset a bejárati ajtón?

Mindenképpen a CR zár cseréjekor érdemes a cserét elvégeztetni a helyszínre érkező zárszerelő szakemberrel. Nagyon sok régi zár esetében találkoztunk már olyannal, hogy a kulcsnyílás nagyon ki volt kopva, azaz lötyögött a kulcs a „zárban”. Azonban a kulcs nem a zárban lötyögött, hanem csupán a címke nyílása volt kikopva, így az már nem vezette a kulcsot. Ezért gondolták azt, hogy magában a zárban lötyögött a kulcs.

Milyen anyagól készül a kilincs és a címke? Meddig bírják a használatot?

A zárvédő címke és a kilincs, anyagukat tekintve, készülhet sárgarézből, vörösrézből, vagy alumíniumból.

A kilincs rögzítése a záron keresztül történik, mégpedig a záron átmenő, kilincstengelyen lévő imbusz-csavarral összefogva, továbbá a kilincsrozetta alatt lévő műanyag ház, ajtóra történő felcsavarozásával.

Nagyon fontos, hogy ez a műanyag ház ne feszüljön, mert könnyen eltörhet, és így a zárólemez leugorhat róla.

Az új kilincsek a réginél esztétikailag jobban festenek és a fogásuk is jobb. Ezeknél a kilincseknél legalább félévente egyszer, a műanyag és a fém találkozásához, érdemes egy kis WD40-et fújni, a súrlódás elkerülése érdekében. Nagyon fontos dolog még az, ami a zárak élettartamát meghosszabbítja, hogy lakásfelújításkor, amikor a festők csiszolják az ajtó burkolatát, akkor ragasszák le a CR záron lévő összes olyan nyílást, ahol bármilyen por, kosz be tud jutni a zárba. Ez ugyanis meghibásodáshoz vezethet. Mindig tanácsos megmondani a festőknek, hogy a zár nyelvét és a zárdobozból kijövő tüskéket ne fessék le, mert ez szorulást okozhat.

Bármilyen CR kilinccsel, zárvédő címkével, vagy a komplett zárcserével kapcsolatos kérdésére vagy problémájának orvosolására cégünk szakemberei készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

06-70-770-2942

zárcsere, zárcsere Budapest, cr zárcsere, cr zárcsere Budapest, cr zárak, cr zárak Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, cr zárcsere, cr zárcsere Budapest, cr zárak, cr zárak Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, cr zárcsere, cr zárcsere Budapest, cr zárak, cr zárak Budapest