CR kulcsmásolás Kulcskirály - CR kulcsfajták

Az olasz CR-Serrature zárgyártó termékei közül a legtöbb biztonsági ajtókba van beépítve, ezek a kéttollas kulccsal működő biztonsági trezorzárak.

Ezen kívül még többféle rászerelhető biztonsági zárakat gyártanak, elsősorban olasz és ukrán piacra, amelyekből nálunk kevés van.

Ami a CR zárgyártót illeti, sok tulajdonosuk volt az elmúlt időben. Ebből is látszik, hogy a felvásárlások nem állnak meg, többnyire mindenki előre menekül. Az elmúlt évtizedben a Francia Securidev csoport erősödött meg, és vásárolt fel elég sok gyárat, többek között a német DOM-ot, illetve az olasz CR-t, számunkra viszont a legfontosabb, hogy a hazai Sopron Elzett gyár is a része lett.

Az elmúlt években történtek változások a háttérben, a német DOM megerősödött, és most a Sopron Elzettet, a szlovén Titán gyárat, az olasz CR-Serrature gyárat vásárolta meg, az értékesítést pedig már DOM CR Serrature néven végzik.

Kétféle CR kulcstípus fordul elő a leggyakrabban, a kéttollas, aminek a kulcsai különböző ötvözetekből áll, illetve egy szúrókulcs, ami sokkal rövidebb, mint a kéttollas kulcs.

A Kulcskirályban, mint CR zárforgalmazó és CR kulcsmásoló partner, a gyári nyerskulcsot preferáljuk. Ez nem jelent ár növekedést, semmivel sem drágább a gyári nyers kulcs, mint az utángyártott, de a zárszerkezet élettartamát nagyban növeli a gyári kulcsok alkalmazása a kulcsmásolás során.

Honnan tudom, hogy CR kulcsom van? – A kulcs fején jól látható a márkajelzés, egy nagy háromszögbe van írva, hogy CR. Ezen kívül még egy „mod. Dep” felirat is olvasható a kulcson. Ez csak a kéttollas biztonsági ajtókulcs gyári kulcsfején található meg.

Hol tudok CR kulcsot másoltatni? – Budapesten, a Nyugati tér mellett, a Kulcskirályban. Üzletünk több évtizede másolja a CR biztonsági kulcsokat, igen nagy darabszámban. Éves szinten pár ezer darabot biztosan elkészítünk. Ami még fontos, hogy mi nem rontjuk el, nem kell visszahozni, hogy hibás a másolt kulcs, vagy nem működik.

Többen jelezték már felénk, elsősorban Budáról, hogy az ottani kulcsmásoló “szaküzletnek “ a gépe már elég fáradt, mert többször kellett visszavinni, hogy próbálják javítani a rossz kulcsot, de nem sikerült. Nálunk ez azért sem fordulhat elő, mert a legjobb és a legújabb kulcsmásoló gépeket használjuk. A dupla tollas kulcsoknak a másolásához sokan rossz minőségű marótárcsát és használt, régi gépeket használnak. A Kulcskirály ezzel ellentétben a legújabb Silca Omnia Max típust használja, az igen magas ára ellenére is. Nekünk nem fér bele, hogy vissza kelljen jönni akár Zuglóból, mert a helyi kulcsos, az udvarban eldugott műhelyében, nem megfelelő hozzáértéssel és gépparkkal áll neki kulcsot faragni. 

Hétvégén mikor tudok CR kulcsot másolni? Erre önnek a Kulcskirály, kulcsmásoló részében van lehetősége, minden szombaton reggel 9 és délután 13 óra között, a Bajcsy-Zsilinszky út 63 szám alatt, a Nyugati tér szomszédságában.

Mennyi kulcs jár a zárhoz?  - 3 db vagy 4 darab?

A gyári csomagolás 3+1 kulcsot tartalmaz, hogy pontosan ez miből is áll, elmondjuk.

Van benne 3 db teljes értékű kulcs, ami minden esetben működteti a zárat, és van a csomagban egy darab, úgynevezett szerviz kulcs, amivel zárni nem lehet, de a felső kilincs mozgatású csapdát hátra lehet húzni.

zárcsere, zárcsere Budapest, cr zárcsere, cr zárcsere Budapest, cr zárak, cr zárak Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, cr zárcsere, cr zárcsere Budapest, cr zárak, cr zárak Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, cr zárcsere, cr zárcsere Budapest, cr zárak, cr zárak Budapest